Countrykanalen hedrar Kitty Wells på lördag den 21:a Juli

Kitty Wells

Lördagen den 21 Juli hedrar vi Kitty Wells med att spela 100-tals av hennes sånger här på Countrykanalen.se!

Ellen Muriel Deason, född 30 augusti 1919, död 16 juli 2012, känd som Kitty Wells, var en amerikansk countrysångerska. Med låten "It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels" blev hon den countrysångerskan som hamnade på countrytopplistorna och hon blev därmed den första kvinnliga countrystjärnan. Hon hade fler hitlåtar fram till mitten av 1960-talet och inspirerade många av de countrysångerskor som blev kända under 1960-talet.

Wells är den sjätte mest framgångsrika sångerskan på Billboards countrylistor, enligt historikern Joel Whitburns bok The Top 40 Country Hits, bakom Dolly Parton, Loretta Lynn, Reba McEntire, Tammy Wynette och Tanya Tucker. Hon invaldes i Country Music Hall of Fame 1976. Hon blev 1991 den tredje countrymusikern, efter Roy Acuff och Hank Williams, och den åttonde kvinnan att få motta Grammy Lifetime Achievement Award. Wells' framgångar gav henne smeknamnet Queen of Country Music (Countrymusikens drottning).

Källa Wikipedia - http://www.kittywells.com/

[vsw id="tKleTa94dC8" source="youtube" width="600" height="325" autoplay="no"]

This entry was posted in Latest News and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.