Waylon Jennings Weekend

Waylon Jennings

Waylon Jennings

Helgen 14-16 november 2014 kör vi en Waylon-weekend. Massor av hans goa musik kommer att höras i slingan. Häng med !


Waylon Jennings
, född 15 juni 1937 i Littlefield, Texas, död 13 februari 2002 i Chandler, Arizona, var en inflytelserik amerikansk countrysångare, gitarrist och sångare.

Jennings blev först känd som basist åt Buddy Holly, efter att denne brutit med The Crickets. Han undkom den flygolycka den 3 februari 1959 i vilken Buddy Holly, Ritchie Valens och J. P. “The Big Bopper” Richardson dog genom att Jennings erbjudit den influensasjuke Richardson sin plats i planet. Efter några års inaktivitet fortsatte han därefter sin karriär som soloartist.

Under 1970-talet hjälpte han till att skapa outlaw country-rörelsen genom att vägra spela det på den tiden populära Nashvillesoundet. Han bildade även supergruppen The Highwaymen tillsammans med Willie Nelson, Johnny Cash och Kris Kristofferson, även de från Outlaw-rörelsen. Sitt sista soloalbum spelade han in 1998, och 2001 valdes han in i Country Music Hall of Fame. Han dog 2002 till följd av komplikationer orsakade av diabetes.
källa: Wikipedia

Tagged Leave a comment

Vinn biljetter till Country 2 Country!

Vinn biljetter till Country 2 Country!

Country 2 Country

Country 2 Country

Just det! Passa på NU om du är sponsor av Countrykanalen Sweden.

Vi lottar ut 2 biljetter till denna konsert, Country 2 Country i Ericson Globe, Stockholm! Vinnarna dras live i radion, på fredag kväll, mellan 20,00 och 23,00.

Vinnarna utses genom att slumpmässigt dra ett namn av de som är sponsorer. Så se till att lyssna på vår livesändning nu på fredag alltså!

Är du ännu inte sponsor? Eller har ditt sponsoravtal avslutat? Läs mer om att bli sponsor här på vår hemsida, Bli Sponsor!

Country to Country – en ny tvådagars countryfestival i Stockholm och Oslo

28 februari – 1 mars kommer Nashvilles största countrystjärnor till Norden. Då arrangeras nämligen tvådagarsfestivalen Country to Country på Ericsson Globe i Stockholm och Oslo Spektrum Arena.

Vill du veta mer eller köpa biljetter: Se hemsidan!

Tagged , , , , , , , Comments Off

Nytt temaprogram Gospeltimmen

lewis_family_roy

Little Roy From Lewis family

Vi på Countrykanalen Sweden vill dela med oss av det kristna kärleksbudskapet och den äkta känslan i den Country och Bluegrassmusik, som är grundstenarna till dagens utbud av den musikform, som så många älskar och tar till sig.

Det har även kommit in önskemål om detta från våra lyssnare och vi ser det som ett viktigt steg i utvecklingen av vår radiokanal.

VI kommer att börja sända en timme varje söndagsförmiddag mellan 9:00 och 10:00. Sångtexter och annat innehåll kommer att ha kristen anknytning. Tonvikten ligger på Bluegrassgospel och Countrygospel. Tillsvidare blir det enbart sång och musik.

Vi vill gärna att ni lyssnare hör av er och säger vad ni tycker om programmet. Synpunkter om innehåll, sändningstid m.m.  Programmet kallar vi “Gospeltimmen”.

Välkomna att lyssna in.

Per Gyllingberg och Pelle Johnsson.

Comments Off