Då vände vi på bladet och vad hittar vi där…………….?

Pelle11

Jo samma gamla goa Countrykanal som förut. Man skall inte röra för mycket i det som fungerar så bra som Countrykanalen gör.

Men det kommer lite förändringar. Nya idéer kommer att provas. Men Jag kommer att vara lyhörd för vad ni kära lyssnare vill ha, för det är ju er som vi spelar för.

Fördelen med att sända radio över internet är ju att man kan få omedelbar respons och feedback från er lyssnare på program och musikval. Det skall vi fokusera på lite extra har jag tänkt.

Konversationen oss emellan kommer i fortsättningen att ske på Countrykanalens facebooksida, hemsidan och via E-mail.

Närmaste dagarna kommer jag och Per att sätta oss ner och gå igenom administrativa rutiner, konton och annat som måste ändras.

Nu hälsar jag er välkomna till det nya kapitlet i Countrykanalens historia och önskar er alla en riktigt god fortsättning på tjugohundrasexton.

Bästa hälsningar

Pelle Johnsson

Ansvarig utgivare
Countrykanalen Sweden

 

Per Gyllingberg tackar för dessa år och önskar er alla ett gott nytt år

perSå här sista dagarna innan det nya året inleds är det väl brukligt att man kommer med någon form av årskrönika. Men det ska jag inte utsätta er för, utan jag ska ta tillfället i akt och säga tack och adjö för mig som ansvarig utgivare av Countrykanalen Sweden. Pelle Johnsson tar över den 1 januari.

De flesta av er känner nog till att de senaste 10 åren har jag spenderat med countrymusiken på olika sätt. Det har varit allt från att bygga hemsidor till föreningar och artister, till nyhetsbrev och webbradio. Dessa år har varit oerhört intressanta och lärorika. Det har varit kärlek, glädje, fantastisk musik och makalöst goa människor. Men det har även varit tuffa tider och jobbiga situationer.

Under dessa år har jag varit med och petat lite här och var. Träffat artister som Alan Jackson och Brad Paisley, förutom många av våra egna fina artister här i norden. Intervjuat Eric Church och Elisabeth Cook i telefon, och en rad andra här i studion. Gett ut nyhetsbrev, jobbat på festivaler, anordnat promotiongalor, och gett ut cd skivor. + en massa annat galet och skojigt. Det skulle bli för mycket att skriva om allting här i ett enda inlägg.

Nu behöver jag ta en time out från allt detta och ta hand om mig själv. Jag måste hitta glädjen och kärleken igen till mig själv, mina nära och, kanske också till musiken. Utan den kärleken och glädjen kan jag inte göra ett bra jobb, oavsett vad jag sysslar med. Och som ni nu alla säkert känner till så tar Pelle Johnsson över ansvaret för radion.

Tack för den här tiden, och kanske dyker jag upp igen på något oförutsägbart ställe i framtiden. Och du… fortsätt att lyssna på countrykanalen i fortsättningen också.

Uppdatering.

Kära lyssnare. Den 1:a Januari 2016 tar jag över rodret på Countrykanalen. Det blir en stor utmaning för mig, men jag litar på att vi skall hjälpas åt och att vi ser det som VÅR Countrykanal.

Då vi inte har några intäkter för reklam och dylikt är vi beroende av ert stöd för att kunna leva vidare. Ett nytt konto och rutiner för inbetalning av sponsorpengar och donationer kommer att dyka upp här på hemsidan och på Countrykanalens facebooksida.
Tack för att ni vill stödja vårt arbete med att hålla vår musikkultur vid liv.

Jag kan också meddela att de programledare som vi har på Countrykanalen just nu och som har tackat ja till att fortsätta göra program för oss är:
Anja Krone
Torbjörn Eriksson
Lars Bygdén
Bryan Shalker
Peter Axelsson
Cennet Karlsson

Samt våra spellistemakare:
Anders Lindberg
Rolf Nyholm

Jag vill även passa på att önska alla Countrykanalens lyssnare en riktigt GOD JUL

Pelle Johnsson

Info till sponsorer som använt Paypal

Bästa sponsorer!

Vi har avbrutit alla stående överföringar från er sponsorer till det paypalkonto (Per Gyllingberg – Webbdesign TheBull) som använts för att sköta er sponsring.

Countrykanalen byter ägare 1 jan 2016 och inga pengar skall i framtiden komma in till mina konton (Per Gyllingberg – Webbdesign TheBull, med email: info (at) thebull.se.

Vill ni fortsätta att sponsra Countrykanalen Sweden så kontaktar ni Pelle Johnsson, på email – pelle (at) countrykanalen.se för mer information hur ni går till väga.

Mvh Per Gyllingberg

Mot nya mål och en fortsatt framtid för Countrykanalen Sweden

Kära vänner!

Det är med varmt hjärta jag nu kan lämna över Countrykanalen Sweden till min kollega Pelle Johnsson. Och det är med varmt hjärta som jag känner att det nu finns en chans för kanalen att leva vidare. Pelle blir fullt ansvarig från 1 januari 2016.

Pelle har varit med från starten mer eller mindre, så han är redan insatt i det mesta. Jag kommer finnas kvar bakom en period och hjälpa honom med diverse frågor som kan dyka upp. Likaså kommer jag fortsätta att hjälpa Cennet Karlsson att producera sitt linedanceprogram till Countrykanalen.

Varför har jag då valt att släppa radion efter fyra år? Jo, jag är en innovatör, som gillar nya utmaningar och inte någon som år ut och år in bara fortsätter att trampa på med en uppgift på ren rutin. Det finns egentligen bara tre ting som bestått mer än 5 år i mitt liv, och det är min dotter, min kära Eva och countrymusiken.. Sedan har jag gärna sett lite variation och nya utmaningar i livet!

Det fanns två alternativ för mig och för radion just nu. Eftersom jag under det senaste året känt att jag fastnat i rollen som drivande för Countrykanalen Sweden, och inte längre kände att jag kommer längre, så var det dags att göra något. Antingen tar någon över, eller så stänger jag alltihop. Varför då? Jo, jag anser inte att man lämnar sitt skepp när det sjunker, utan när navigationen slutar att fungera, då ska man byta navigatör, innan man går på grund. Det var det jag gjorde nu. Bröt innan det går på grund alltså.

Som tur är valde nu Pelle att ge det hela en chans och försöka driva radion vidare. Jag tackar honom av hela mitt hjärta för det och önskar honom all lycka. Det är inget lätt jobb han nu tar på sig. Det kräver mycket tid, engagemang och evinnerliga diskussioner med diverse folk runt om i världen.

Jag vill också tacka alla de olika programledare som jag vet gjort ett enormt jobb att vecka ut och vecka in producerat nya radioprogram till er lyssnare. Få av er lyssnare förstår hur mycket jobb de lägger ner på det med research, musikval, manusarbete och inspelning.. Ni är fantastiska. Hoppas ni vill fortsätta också med detta vackra arbete i fortsättningen.

Sist men inte minst: Ett enormt tack till alla er sponsorer som gjort detta möjligt. Utan ER hade det ju inte gått alls. Och jag hoppas och tror att ni vill och väljer att stötta denna radiokanal även i fortsättningen. Den är som ni vet, en rent ideell verksamhet, där era pengar gått till serverhyror, webbhotell, STIM, mm.. Utan er hade denna radio inte haft den fina kvalité som den har.

TACK!
Med kärlek
Per Gyllingberg

—–*—–

Tack Per

Då tar jag över ansvaret för Countrykanalen från och med årsskiftet.
Det gör jag därför att jag anser att denna underbara musikform måste få leva med full kraft, och få vårt fulla stöd. Countrykanalen Sweden är värdefull i detta sammanhanget, och får bara inte försvinna.

Du som tycker om att syssla med och lyssna på Countrymusik, Rock’n Roll, Rockabilly, Bluegrass och Nostalgi är välkommen att hjälpa till. Vi skall växa och göra Perra stolt över vad han har startat, byggt upp och jobbat så hårt med. Jag tänker bygga upp en ny struktur runt vår verksamhet, men skall använda nuvarande programkoncept med diverse små förändringar.

Vill du vara med på detta? Har du idéer? Vill du sponsra verksamheten eller kanske ge en donation för att hjälpa till att säkra framtiden för Countrykanalen Sweden? Skriv en rad till mej.
Min E-Mail är: pelle@countrykanalen.se

Bästa hälsningar till er alla underbara människor därute. Vi hörs.

Pelle Johnsson

PS: Jag ser det inte alltför otroligt att en gammal bekant till oss kommer att dyka upp på kanalen då och då, när han känner för det.

Countrykanalen Sweden Friday Night Live! 2 oktober!

DELA GÄRNA INLÄGGET SÅ FLER KAN VARA MED IKVÄLL!

Countrykanalen Sweden Friday Night Live! 2 oktober!
Per och Sture Live! mellan 20,00-23,00
Ikväll blir det som det blir. Och det blir massor av musik, troligen en del svammel, och sedan ännu mer musik, önskelåtar och en och annan groda! Dessutom tårta i studion, för Countrykanalen Fyller 4 år under oktober månad!

Lyssna in gör du via hemsidan, www.countrykanalen.se eller via appen i din telefon, http://tunein.com/radio/Countrykanalen-Sweden-s158128/

Vill du önska till programmet? Då besöker du lämpligen vår önskesida
http://www.countrykanalen.se/wp/onska-en-lat/
OBS! Vi måste tyvärr begränsa antalet önskningar till 3 per person.
Varmt välkomna önskar Per Gyllingberg och Sture Larsen.

live

Vi har en vinnare

FINALEN (Avslutad)

Röstningen avslutades inatt klockan 24,00. Och resultatet ser ni nedan.

De 3 bästa banden/artisterna kommer få ett fint diplom.
Vinnaren kommer även att få ett presentkort från vår sponsor, Prenics Musik, Data och elektronik.

Vi kommer under dagen färdigställa diplom, och förbereda oss för att presentera resultaten i kvällens Livesändning, Friday Night Live. Missa inte det. 20,00 – 23,00
Välkomna!

[poll id=”7″]

Det drar ihop sig …

Det drar ihop sig …
diplom… till att strax utse vinnaren i omröstningen av 2014 års bästa Svenska countryartist.  Sista tid att rösta på just din favorit är nu på torsdag den 30 juli klockan 24,00.

Och i fredagens “Friday Night Live” tillkännager vi resultatet officiellt. Då kommer vi spela några av artisterna och även berätta om vi fick tag i något annat kul som pris till vinnaren. (som just nu är hemligt)

Mer i Friday Night Live så kommer vi lotta ut några cds till er sponsorer, spela en massa skön countrymusik. Så missa inte det..

Friday Night Live, med Per och Sture nu på fredag den 31 juli. klockan 20,00 – 23,00